Ayako Ishikawa

Jan Kudrik – 2007-08-08

Ayako Ishikawa

Taky vás napadla otázka, proč repertoáry symfonických orchestrů a hudebních umělců přetékají díly klasiků, kteří jsou již z velké části dávno po smrti? Vždyť známe spoustu melodií z anime a počítačových her, které nás při poslechu hřejí u srdce a samým vzrušením nám naskakuje husí kůže. Naštěstí existuje pár takto orientovaných hudebních těles, v nichž figurují velmi talentovaní hráči. Jedním z takových je houslistka Ayako Ishikawa.

Komentáře [2]

Studia hledají nový způsob uplatnění

Jakub Lhota – 2007-05-17

Madhouse Logo

Na webu Variety.com se objevil zajímavý pohled do zákulisí anime průmyslu, se zaměřením hlavně na celovečerní film. V článku se probírají různé varianty, kterými animační studia rozšiřují svoje podnikatelské obzory. Důvodem je pokles tržeb na domácím trhu.

Komentáře

Pozvánka na FESTIVAL FANTAZIE 2007

Andrej Liška – 2007-05-13

Mini Logo - Festival Fantazie

Chceli by ste si dopriať dovolenku, o akej sníva nejeden z nás, ale máte už plné zuby trmácania sa po rôznych drahých exotických letoviskách a menenia dopravných prostriedkov, keď ste navyše neustále ovešaní kuframi ako prezdobený vianočný stromček? Nuž za dobrodružstvom sa síce cestovať musí, ale kto hovorí o tom, že je nutné sa už mesiace predtým váľať v mapách a vyvolávať do cestoviek, len aby ste si našli tú najvhodnejšiu destináciu?

Komentáře

Mamoru Oshii a jeho proud myšlenek

Jakub Lhota – 2007-03-13

Ghost in the Shell 2: Innocence Poster

O novém projektu, na kterém spolu s Production I.G. pracuje toho moc neřekne. Avšak o svůj pohled na svět se známý, na basety fixovaný režisér podělil rád.

Komentáře [4]

S OVA renesancí za lepšími zítřky

Jakub Lhota – 2007-02-28

OVA logo

Čím déle se člověk zabývá určitým odvětvím, nebo formou zábavy, tím nedosažitelnější je pro něj šance nalézat věci nové, odlišné a originální. Jestli se i vám začíná zdát, že se anime průmysl nachází ve slepé uličce a stagnuje, tak si pojďte trochu zafantazírovat.

Komentáře [3]

Asian Kung-fu Generation

Jakub Lhota – 2007-01-29

Je to přesně dva měsíce od doby, kdy rocková kapela Asian Kung-Fu Generation patřící do stáje Ki/oon Records, vydala svůj zatím poslední singl s názvem "Aru Machi no Gunjō". Aby na REANIMATED nepřišli ani hudební fandové zkrátka, představíme si tuto skupinu blíže.

Máte na j-music scéně svého favorita? [3]

Japonské freeware hry

Jakub Lhota – 2007-01-24

Pasivní vstřebávání zábavy, či informací začne po určité době nudit. Zvlášť pokud jste – třeba jako já – leželi dva dny s teplotou v posteli a mohli jste si akorát číst, nebo sledovat oblíbenou anime sérii. Skvělým protilékem budiž neředěná akční řežba v podání mágů japonské freeware herní tvorby.

Je pro vás důležitější hratelnost, nebo grafika? [1]

Japonská kuchyně II. – onigiri

Jakub Lhota – 2006-10-09

Japonská kuchyně - Onigiri.

Čeká nás první nakouknutí pod pokličku japonského kulinářského umění. Jelikož rýže je v kuchyni Země vycházejícího slunce základem, povíme si něco o populárních Onigiri.

Co jste z japonské kuchyně ochutnali Vy? [23]

Masaki Sumitani

Jakub Lhota – 2006-08-23

Razor Ramon Sumitani

Masaki Sumitani, japonský komik a zápasník, ve své domovině vyvolává rozporuplné reakce. Jeho popularita v posledních letech roste závratnou rychlostí. Zatímco svými vtípky baví čím dál tím více lidí, někteří jsou jeho výstřednostmi pohoršeni. Asi k tomu mají důvod, je totiž všeobecně znám jako Hard Gay.

Komentáře [5]

Japonská kuchyně I. – hůlky

Štěpán Šnederfler – 2006-08-14

hůlky v obalech, různobarevná provedení

Dnešní článek odstartuje seriál, který se bude zabývat japonským stravováním a dalšími souvisejícími tématy. Než se ovšem pustíme do vaření, musíme nejprve vědět, jak správně stolovat. Ti z vás, kteří se domnívají, že ovládání jídelních hůlek zvládli, mají skvělou příležitost si ověřit, zda je skutečně používají tak jako rodilí japonci. A pro ostatní to bude perfektní možnost k získání tolik potřebného know-how.

Jedli jste už s hůlkami? Jaké bylo vaše „poprvé“? [33]

<< novější starší >>