Studium v Japonsku pro středoškoláky

Jakub Lhota – 2012-09-25

Organizace AFS Mezikulturní programy, o.s., nabízí ve spolupráci s AFS Japonsko a městem Hiroshima možnost získání částečného stipendia na roční výměnný program na střední škole v Hiroshimě. V průběhu programu žije student v japonské hostitelské rodině, která je pečlivě vybrána AFS kanceláří ve spolupráci s místními dobrovolníky a navštěvuje místní střední školu. Student má v průběhu pobytu podporu místní kanceláře AFS a dobrovolníků, kteří žijí v okolí místa bydliště studenta.

Základní informace o programu:

Termín pobytu 20.3.2013 – 9.2.2014
Věková hranice 15 – 18 let v době nástupu na program
Účastnický poplatek 177 000,- Kč
Výše stipendia 117 000,- Kč
Výše poplatku po získání stipendia 60 000,- Kč
Termín výběrového řízení: 11. 10. 2012 (uzávěrka přihlášek 9.10.2012)

Účastnický poplatek zahrnuje leteckou dopravu, zdravotní pojištění, zajištění programu, podporu studenta a jeho naturální rodiny v průběhu pobytu, podklady k vízu, účast na soustředěních, náklady na pobyt v hostitelské zemi. Poplatek nezahrnuje kapesné studenta.

Pro více informací se podívejte na stránky AFS. Najdete zde podmínky výběrového řízení, zkušenosti bývalých účastníků programu, další důležité informace o pobytu v zahraničí a o činnosti naší organizace.

O AFS Mezikulturní programy

AFS

AFS je mezinárodní organizace, která je tvořena samostatnými národními organizacemi AFS ve více než 60 zemích světa. Partnerská spolupráce těchto kanceláří umožňuje vytvářet příležitosti pro naplňování poslání AFS, kterým je mezikulturní vzdělávání s cílem pomáhat mladým lidem rozvíjet schopnosti, získávat znalosti a osvojovat si postoje, potřebné pro tvořivý a harmonický život v současném multikulturním a vzájemně stále propojenějším světě. S počtem více než 12 tisíc účastníků programů ročně je AFS přední světovou organizací, která zprostředkovává mezinárodní studentské výměny jako prostředek k naplnění svého poslání již více než 90 let.

AFS byla v ČR registrována jako samostatné občanské sdružení pod názvem AFS Mezikulturní programy, o.s.. v roce 1996. Od svého založení realizuje AFS své poslání prostřednictvím hostitelského programu pro středoškolské studenty ze zahraničí a programu do zahraničí pro české studenty. Mimo programů přispívá AFS Mezikulturní programy, o.s. k rozvoji občanské společnosti tím, že realizace jejího poslání je (podobně jako v celém světě) založena na aktivitě dobrovolníků. Aktuálně spolupracuje s AFS více než 100 dobrovolníků.

Kontakt Kamila Šatrová, koordinátorka programu Studium v zahraničí
Telefon (420) 222 317 138, 728 994 908
E-mail kamila.satrova@afs.org

Komentáře

Vložení komentáře