Ayako Ishikawa

Jan Kudrik – 2007-08-08

Ayako Ishikawa

Ayako Ishikawa [ajako išikawa] se narodila v Tokiu a housle brala do rukou již ve svých čtyřech letech. Byla také nejmladší studentkou prestižní Purcellovy umělecké školy v Londýně, která spadá pod patronát prince Waleského, Vladimíra Aškenázyho a sira Simona Rattlea. Dále pak studovala v Tokiu a Sydney, kde se nakonec přihlásila na konzervatoř. Tam díky svým vynikajícím výsledkům získala stipendium.

Na Australia's Overall Instrumental Winner's Concert získala titul Nejlepší interpret roku 2003, v roce 2000 vyhrála Japan Classical Competition v prefekturách Tokio, Kanagawa a Čiba. V roce 2001 získala Cenu Australské hudební akademie.

Pro nás – jako fanoušky anime – je nejzajímavější její angažmá v Eminence Symphony Orchestra, který se zaměřuje na interpretaci hudebních melodií z oblasti anime a počítačových her. Orchestr pak obráží především australské koncertní síně a bere do svých ozvučnic známé kusy z Final Fantasy, Princezna Mononoke, Cesta do fantazie, Noir, Tsubasa Chronicle, Neon Genesis Evangelion a mnoha dalších. Ostatně, na následujících klipech si můžete prohlédnout, a především poslechnout, jak zní hudba v jejím podání.

Nejprve ukázkový klip, předvádějící umění talentované houslistky Ayako Ishikawy.

Pro zobrazení multimediálního obsahu je nutné aktivovat JavaScript a Flash.

Melodie ze seriálu Tsubasa Chronicle spolu s dalšími členy orchestru Eminence. Hudbu napsala Yuki Kajiura. Duhý hrající houslista je Hiroaki Yura, rovněž velmi nadaný hráč.

Pro zobrazení multimediálního obsahu je nutné aktivovat JavaScript a Flash.

Zdroj: eminenceonline.com

Komentáře

  1. sakurawitch 2007-08-10 10:40

    zdravím! na tady tu stránku chodím často, protože se mi vážně líbí vaše recenze. chtěla bych pár okopírovat na svůj blog. dala bych tam samozřejmě zdroj. souhlasíte, pls??!

  2. Caparso 2007-08-10 12:28

    Ahoj. Velmi si ceníme Tvé přízně, ale povolení ke kopírování našich článků Ti bohužel dát nemůžeme. Je to v rozporu se zásadami o originalitě původu našich textů.

    Existuje totiž rozdíl mezi čerpáním ze zdroje (čili vlastní interpretace textu – v případě uvadění novinek) a prostým okopírováním textu (byť třeba s uvedením zdroje a autora).

    Děkujeme za pochopení.

Vložení komentáře