Další CG animák od I.G bude ve 3D

Jakub Lhota – 2009-12-02

Titan Rain Poster

Po několikaletém experimentování se všemožnými CG technikami, z nichž vykrystalizoval snímek Oblivion Island: Haruka and the Magic Mirror, se Production I.G pouští ještě o krok dál. Ve spolupráci se singapurskou nakladatelskou a produkční firmou Storm Lion, chystají tito talentovaní Japonci epické trojrozměrné sci-fi. Projekt nese název Titan Rain. Jeho námět má na starosti spisovatel Tow Ubukata, autor bestselleru Le Chevalier D’Eon, společně s Edmundem Shernem, šéfem Storm Lionu. Sám Shern je navíc uznávaným komiksovým autorem. Jeho vědeckofantastické závodní dílko, Freedom Formula, přetaví do hrané podoby režisér Bryan Singer. Ano, přesně ten Bryan Singer, který svými X-Meny odstartoval éru komiksových blockbusterů.

„Pokud chce lidstvo přežít v dnešní komplexní společnosti, musí být silné. Kuráž postavit se kruté realitě života je jedním z hlavních témat tohoto projektu. Jsem opravdu nadšen, že to budu moci prezentovat celému světu v anime formě,“ říká o Titan Rainu Atsushi Takeuchi, jenž také usedne na režisérskou stoličku. V rámci studia I.G dříve sbíral zkušenosti jako hlavní designér techniky, mecha elementů a vozidel. Podílel se na takových hitech jako je Patlabor, Ghost in the Shell, Innocence, nebo loňští Sky Crawlers. Je taky vůbec jediným Japoncem, kterého George Lucas pustil k režii animovaného seriálu Star Wars: The Clone Wars.

Titan Rain Singer

Hudbu složí Američan Bear McCreary. Muž zodpovědný za dravý soundtrack populárních sérií Battlestar Galactica a Caprica. „Díky sci-fi a fantasy anime filmům jsem se dal na dráhu skladatele, takže možnost spolupracovat s kreativními a talentovanými umělci ze Storm Lion a Production I.G je splněný sen,“ rozplývá se McCreaery. Onu partu umělců doplní jako designér postav i Takashi Okazaki, světoznámý tvůrce Afro Samuraje.

Freedom Formula

Titan Rain poputuje na začátku příštího roku do „pre-production“ fáze. Celosvětová premiéra by měla přijít v roce 2012, pokud se ovšem nevyplní všemožná „Doomsday“ proroctví. Prezident I.G, Mitsuhisa Ishikawa, věří, že multikulturní tým a pokročilé technologie dodají snímku mezinárodní appeal, a že se podaří oslovit co nejširší diváckou základnu. Jen doufám, že se nakonec nedočkáme bezkrevné, rádoby mezinárodní produkce typu Vexille, či Appleseed.

Zdroj: Production I.G

Komentáře

  1. Arctic 2009-12-04 13:12

    NJN snad se ty „doomsday“ proroctví nevyplní a my si užijeme další animák :)

  2. Caparso 2009-12-05 11:13

    Hell yeah! :)

Vložení komentáře