Co chystá nakladatelství Hanami?

Jakub Lhota – 2010-04-13

Nejdříve budeme meditovat o smrti a pak se vrátíme v čase do doby, která se stala synonymem soumraku samurajů a modernizace Japonska.

Na poličkách knihkupectví se brzy objeví nové střípky japonské komiksové mozaiky. Konec června s sebou přinese první díl série Balzamovač od Mitsukazu Mihary. Autorka je sice jednou z průkopnic stylu goth-loli, to ale neznamená, že máme tu čest s povrchní přehlídkou smrti a dekadence. Hlavní hrdina, Mamiya Shinjurou, nás totiž přesvědčí o tom, že smiřování se s náhlou smrtí blízkých dává smysl našemu životu.

Embalmer Kaze no Sho

Výlet do éry Meiji obstarají Jiro Taniguchi a Kan Furuyama. Jejich Kniha větru je sondou do světa, „kde politika je plná intrik a nečistých faulů, a zločin a krádež jsou nejčastější metodou získávání moci“. Taniguchi je velmi významným autorem, jehož díla si získala ta nejvyšší ocenění doma v Japonsku i ve světě. Společně s Jeanem „Moebiusem“ Giraudem stvořili komiks Ikare, který je považován za jednu z nejzásadnějších japonsko-evropských koprodukcí. Taniguchiho manga, Distant Neighborhood, vybojovala dvě nominace na cenu Willa Eisnera.

Balzamovač a Kniha větru vychází 30. června, distribuci obstará společnost SEQOY.

Komentáře

  1. johanes 2010-04-13 19:06

    Super! Ale kdy plánují vydat Ouran Koukou Host Club, ať to nemusím nakupovat za drahocenná eura? :)

  2. Caparso 2010-04-13 19:17

    Ahoj! No můžu se ti zeptat, ale nevim, jestli to vůbec mají v plánu. I když Ouran snad trochu do kategorie "čtení pro dospělé" zapadá, nebo ne? :-)

    EDIT: Pokud si Balzamovač a Kniha mrtvých povedou dobře, můžeme se těšit i na další série, které nakladatelství již vydalo (nebo se chystá vydat) v Polsku. Jsou tam další věci od Taniguchiho (zmíněné Distant Neighborhood, Ikar), pak dokonce Japan od Miury a z chystaných by mohlo zaujmout Ristorante Paradiso.

Vložení komentáře